Afgrænsningskabel og kanttråd, Tips og Tricks til installation

Installation af afgræsningskabel og kanttråd

En af de vigtigste ting man skal huske på ved installation af afgrænsningskabel, er at være forberedt på at flytte rundt på kablet efter det er blevet installeret. Man finder ofte ud af at den måde man har lagt kablet på skal justeres, når robotten har kørt et stykke tid, og det bliver tydeligt om der skulle være nogle ”helligdage” på græsplænen, hvor robot plæneklipperen ikke kommer helt ud til kanten, og kanttråden derfor skal flyttes en smugle. Andre gange opdager man at robotten køre helt ud i ens bed eller slet ikke kan komme rundt om en forhindring som man havde troet den sagtens kunne komme rundt om.

 Vi anbefaler derfor at man ikke graver kablet ned, men i stedet for føre kablet oven på græsset og fastgøre det med pløkker. Så er det hurtigt at flyttet og justere kablets placering.

Fejlfinding på afgræsningskabel og kanttråd

Et brud på et kabel kan se af mange årsager, oftest fordi kablet lå i vejen for en skovle eller en spade som var på arbejde. Om kablet ligger nede i jorden eller oven på jorden, er uden betydning for om du får et brud, medmindre du har gravet kablet ned i en dybt hvor en spade ikke når ned. I det tilfælde vil din robotplæneklipper nok også have svært ved at registrere kablet. Når uheldet er ude og dit afgrænsningskabel har fået et brud, starter detektivarbejdet med at finde bruddet, så bruddet kan repareret. Hvis du har gravet kablet ned, bliver det meget besværligt at finde frem til bruddet på kablet. Hvis du i stedet for har installeret kablet oven på græsset, vil kablet efter nogen tid med græs der gror stille og rolig lægge sig i bunden af græstæppet. Selvom kablet nu ligger i bunden af græstæppet, er det langt nemmere at finde et eventuelt brud på kablet frem for hvis kablet var gravet ned. Derfor anbefaler vi at du installerer din kanttråd oven på græsset og fastgøre det med pløkker.

Reparation af afgrænsningskabel og kanttråd

Når nu du har været uheldig og fået et brud på dit afgrænsningskabel og brugt tid på at finde frem til lokationen af bruddet, er det vigtigt at du bruger en samlemuffe af god kvalitet. Drop tanken om at bruge den samlemuffe du lige har liggende fra et andet projekt til en indendørs installation. Du vil kort tid efter udført reparation skulle i gang med ny fejlfinding på din kanttråd, da samlemuffen hurtig vil ruste, og skabe dårlig elektrisk forbindelse. Brug i stedet for egnede samlemuffer som er vandtætte og laver en god forsegling af samlingen så du ikke skal bekymre dig om det brud igen. Du kan finde egnede samlemuffer her i shoppen.

I kategorien :