Knivene på min robotplæneklipper har en belægning, hvad skal jeg gøre?

Hvis dine knive pludselig er belagt med en mørk tyk masse, behøver du ikke straks skifte knivene ud. 

Grunden til at knivene på din robotplæneklipper er belagt med en tyk mørk masse skyldes at græsset i en periode kan være ekstra saftspændt. Når din robotplæneklipper køre rundt og slår græsset opsamler knivene en masse af den saft når den slår græsset. Denne ophobning på knivene gør at de ikke slår græsset optimalt. Det er derfor vigtigt at du får rettet op på den ophobning af græssaft på knivene.

 

Du kan afhjælpe problemet umiddelbart ved at skrabe belægningen af med eksempelvis en hobbykniv. Husk at være forsigtig, da knivene sikkert stadigvæk er meget skarpe. Når du har skabt dem rene er det en god ide at tjekke om de trænger til at blive skiftet. Køb dine nye knive her. Hvis de stadigvæk er skarpt, kan du gå videre til næste skridt.

 

For at holde knivene rene, kan det ofte hjælpe at sætte robotten til at klippe græsset tidligere på dagen, når der stadigvæk er dug på græsset. Duggen hjælper med til holde knivene rene. Typisk vil det være nok at sætte robotten til at klippe græs i morgen duggen to gange om ugen. Ellers er det en god ide at prøve dig lidt frem til hvilket interval det passer bedst til lige netop din græsplæne.

I kategorien :