Hvor ofte skal jeg skifte knivene på min robotplæneklipper?

Et spørgsmål vi tit får er, hvor ofte man skal skifte knive på robotplæneklipperen.

Når du nu har købt en dyr robotplæneklipper for at slippe for besværet med at slå plænen, nogle gange flere gange om ugen, så vil du også gerne bare kunne læne dig tilbage i havestolen og nyde sommeren. Men knivene bliver slidt og skal derfor skiftes med mellemrum, så græsstråene bliver skåret og ikke revet over. Hvis de bliver revet over, visner de i toppen, og det har plænen ikke godt af.

Interval mellem knivskift

Hvor ofte, knivene skal skiftes, afhænger af flere ting:

- Har din robot 2, 3 eller flere knive?

- Skifter knivene rotationsretning, så de bliver slidt på begge sider?

- Ligger der kviste, smågrene og andre små genstande på græsplænen?

- Hvor stor er græsplænen?

- Hvor ofte og i hvor lang tid bliver græsset slået?

- Hvilke græssorter er der i din plæne?

Alle disse faktorer og et par andre betyder noget for, hvor hurtigt knivene bliver slidte. Originale knive slides ikke langsommere end knive fra Red Rabbit, da alle vores knive er fremstillet af kvalitetsstål. Forskellen er prisen. Red Rabbit har den mission, at det skal være billigt at slå græs med en robot i stedet for med en benzinplæneklipper, som både forurener og støjer. Derfor har vi skruet helt ned for prisen til gavn for dig og for miljøet. 

Hvor ofte skal man skifte knive på en robotplæneklipper?

Når du kan se, at græsstråene er lidt flossede og gullige i toppen, er det ved at være tid at skifte knive. Når et græsstrå er flosset, mister det mere saft og bruger derfor unødig energi på at opsuge vand med næringsstoffer for at gendanne saften. Det hæmmer græssets evne til at vokse, så det hurtigere bliver sårbart over for tørke. Da det er forskelligt, hvor hurtigt knivene på en robotplæneklipper bliver slidt, kan vi ikke give et entydigt svar – alle plæner er forskellige! Som tommelfingerregel bør knivene skiftes hver måned, hvis robotten kører mange timer hver dag. Hvis den kun kører 6-8 timer om dagen og du springer nogle dage over, er det nok at skifte knive hver tredje til sjette måned for at din græsplæne forbliver smuk og velplejet hele sommeren.

Find knivene til din robotplæneklipper her

God sommer ...

I kategorien :