Hvor ofte skal jeg skifte knivene på min robotplæneklipper?

Et spørgsmål vi tit får, er hvor ofte man skal skifte sine knive på robotplæneklipperen.

Nu har du investeret i en dyr robotplæneklipper, for at slippe for besværet med at skulle slå græsplænen, nogle gange flere gange om ugen. Så vil du egentlig også gerne bare kunne læne dig tilbage i havestolen og nyde sommeren. Men for at din græsplæne har de optimale forhold skal knivene på din robotplæneklipper skiftet med mellemrum.

Inflydelse på Interval mellem skift af knive

Hvor ofte du skal skifte knivene på din robot afhænger af flere ting.

- Har din robot 2-3 eller flere knive

- Skifter den rotationsretning med knivene når den slår græs og dermed slider på begge sider af kniven

- Ligger der kviste, grene og andre små genstand på græsplænen

- Hvor stor er din græsplæne

- Hvor ofte og hvor lang tid slår den græsset

- Hvilken græssort er der i din græsplæne

Alle disse faktore og et par andre har indflydelse på hvor hurtigt knivene bliver slidte. Original knive slides lige så hurgit som knive fra Red Rabbit, da vi bruger kvalitetsstål i alle vores knive. Forskellen ligger i prisen. Hos Red Rabbit er vores mission at det skal være billigt at slå græs med en robot, istedet for med en benzin plæneklipper som både forurener og støjer. Derfor har vi skruget helt ned for prisen til gavn for miljøet og dig. 

Hvor ofte skal man skifte knive på en robotplæneklipper

Når du kan se at det enkelte græsstrå er lidt flosset i kanten hvor det er blevet klippet over er det ved at være tid til at skifte knive. Når et græsstrå er flosset mister det mere saft og bruger derfor unødig energi på at suge vand og bruger næringsstoffer på at gendanne saften. Det hæmmer græssets vitalitet, og det rammes hurtigere af tørke i tørre perioder. Da det er individuelt hvor hurtigt knivene på den enkelte robotplæneklipper bliver slidt kan vi ikke give et entydigt svar. Som en guideline hvis man vil have den optimale plæne bør knivene skiftes hver månede, men midre kan også gøre det. hvis du skifter knive hver 3-6 månede vil du også komme igennem sommeren med en dejlig græsplæne.

Find knivnen til din robotplæneklipper her

God sommer...

I kategorien :