Find fejlen på dit afgrænsningskabel og kanttråd

Denne artikel vil hjælpe dig med at finde frem til fejlkilden og hjælpe med hvordan du udbedre problemet.

Afgrænsningskablet til din robotplæneklipper kan blive beskadiget eller klippet over grundet forskellige faktorer – fræser, skovl, spade eller dyr der har gravet. Hvis kablet er beskadiget vil der ikke være et signal som robotplæneklippere kan styre efter. I sådan et tilfælde vil din robot ikke kunne fungere korrekt.

Step 1: Tjek ladebasen / ladestanderen

Fjern robotplæneklipperen fra ladebasen og se efter om strømforsyningen er tilsluttet i 230volt stikket på huset, se også efter at strømforsyningen er korrekt tilsluttet i ladebasen. De fleste ladebaser har et LED lys som indikerer om ladebasen fungere korrekt. Tjek at ladebasen fungere korrekt efter producentens anvisning. Ladebasen kan have fejl som kan skyldes at myre og lignede har indtaget ladebasen som deres nye hjem. Sikre at dette ikke er tilfældet.

Step 2: Tjek kabelsamlinger

Sikre dig at afgrænsningskablet ender er fri for rust og sidder solidt fast i ladebasens kabelsamlinger. Hvis dette ikke er tilfældet rens kabel enderne og sæt dem grundigt fast i ladebasens kabelsamlinger.

Step 3: Lav en test loop

Tag et stykke elektriker kabel på ca 3-5 meter. Afisoler begge ender og stik dem i kabelsamlingerne på ladebasen. Pladser kablet på jorden i en cirkel for at lave en test loop. Plaser din robotplæneklipper på ladebasen og se om fejlen stadigvæk er til stede. Hvis fejlen stadigvæk er til stede, skyldes fejlen ikke brud på afgrænsningskablet, men en fejl på din robot. Tag fat i din lokale forhandler af robotten og aftal et serviceeftersyn. Hvis fejlen er forsvundet, ved du nu at der er et brud eller lignede på kablet, og du kan gå videre til næste step.

Step 4: Hvordan man finder brud eller skade på kablet

Start med at lave en visuel inspektion af afgrænsningskablet hele vejen rundt. Hvis du har lavet nogle kabeludbedringer tidligere, vil det være en god ide at starte med at inspicere disse samlinger. Disse samlinger er ofte skyld i fejl, da fugt nemmere trænger ind her, og forårsager korrosion som giver dårlig elektrisk forbindelse.

Hvis du opdager uventede gravemærker eller lignende i jorden ved kablet, er der en chance for at fejlen ligger begravet her. Undersøg kablet på dette sted for fejl. Hvis ikke fortsæt med at afsøge kablet hele vejen rundt. Hvis din visuelle inspektion ikke afhjalp fejlen, kan du gå videre til en af følgende metoder.

Metode A: AM radio

Hvis du har en lille transportabel AM radio (hvis ikke kan de købes billigt på nettet. Pris ca. 100 kr) Indstil den på frekvens 700kHz. Hvis muligt kan du bruge hovedtelefoner så du kan udelukke baggrundsstøj når du går rundt i haven. Fin tune radioen så du ikke kan høre nogen radio stationer. Træk radioens antenne helt ud og peg den ned mod jorden. Afgrænsningskablet virker som en antenne, og derfor vil du høre en forvrængende støj når du nærmer dig afgrænsningskablet. Jo tættere antennen er på afgrænsningskablet jo højre vil støjen være. Bevæg nu antennen rundt langs afgrænsningskablet med antennen så tæt på kablet så muligt. Når du når til det sted hvor afgrænsningskablet er brudt vil du høre et lille fald i støjen. Du har nu fundet fejlen, og kan gå i gang med at udbedre skaden.

Metode B: kabelbrudsdetektor.

Skaf en kabelbrudsdetektor, og følg instruktionsbogen for dit apparat.

Step 5: reparer afgrænsningskablet

Da afgrænsningskablet er udendørs og udsat for alle elementernes fulde styrke – fugt, regn, varme, kulde sol og vind – er det vigtigt at reparationen er gjort ordentligt. Brug derfor kun egnede samlemuffer til udendørs brug. Find dine samlemuffer her.

 

I kategorien :