Er der forskel på afgrænsningkabel?

Er der forskel på afgrænsningkabel?

Er guidekabel og afgrænsningskabel det samme?

Et guidekabel og afgrænsningskabel er det samme produkt. Det er alene måden hvorpå kablet anvendes af basen / ladestationen der bestemmer hvad kablet kaldes. Forskellen mellem guidekablet og afgrænsningskablet er den måde, hvorpå du forbinder dem til ladestationen. Du kan derfor uden problemer bruge samme type kabel til de to formål. 

Har tykkelsen af afgrænsningskablet betydning? 

Afgrænsningskablets funktion er at fortælle robotplæneklipperen at den nærmer sig kanten af græsplænen. Det fungere ved at ladestationen sender en spænding rund i afgrænsningskablet. Hvis modstanden er for stor i kablet vil robotten ikke kunne detektere kablet. Det vil medføre en ustabil drift.

Modstanden i et kabel medfører et vist tab af energi, når man sender en elektrisk strøm igennem. Det gælder også for kabler lavet af kobber eller aluminium, som bruges i ledninger. Den mistede energi omsættes til varme. Man har opstillet nogle hovedregler for, hvornår modstanden er størst. 

Enheden for modstand er Ohm. 1 Ohm er den modstand, der er i et lederstykke, hvor der kræves en spændingsforskel på 1 volt for at drive 1 ampere igennem. Beregningsmetoden er: R = (rho* I)/A rho er den specifikke modstand. ”I” er længden, og ”R” er modstanden. ”A” er arealet. Derfor vil modstanden i kablet vokse jo længere kablet er og jo mindre tværsnittet af kablet er. 

Hvilken minimumstykkelse du skal anvende afhænger at hvad fabrikanten af din robtoplæneklipper forskriver. Dette vil også afhænge af hvor stor din græsplæne er, da længden af kablet vil afhænge af dette. De fleste robotter forskriver en minimumsdiameter på hhv. Ø 2,45 og Ø 2,7 mm

Red Rabbit sælger kun kabel med en diameter på Ø3.4mm. Det er tykkere end fabrikanterne af robotplæneklippere normalt forskriver. Det sikre dig at du får en problemfri drift af din robotplæneklipper. Og så giver Red Rabbit prisgaranti. Køb dit afgrænsningskabel her.

 

I kategorien :